Kategórie
 
 
 
 
 
Recepty

Rýchle recepty na cestoviny s tuniakom

Hľadáte nápad na rýchly ľahký obed či večeru. Máte v domácich zásobách konzervu tuniaka alebo ste si prišli po inšpiráciu na chutný obed či večeru. Máme pre vás niekoľko tipov ako čarovať v kuchyni s konzervou tuniaka a cestovinami. Ukážeme Vám 2 rýchle recepty: tuniakovo cestovinový šalát na studeno a zapečené tuniakove cestoviny. Poďme teda spoločne niečo chutné ukuchtiť.

Rýchle recepty na cestoviny s tuniakom

 

Fit tuniakovo – cestovinový šalát na studeno

Fit tuniakovo – cestovinový šalát na studeno

Na prípravu chutného zdravého tuniakovo – cestovinového šalátu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

 

  • 500 g celozrnných cestovín 
  • 250 g tuniaka Vier Diamanten
  • 250 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • 2 stopky stonkového zeleru alebo 1/2 póru
  • 1 čajovú lyžičku horčice
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajovú lyžičku cesnakového korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • parmezán

 

Postup:

Cestoviny uvaríme vo vriacej vode. Pridáme trochu soli. Varíme do mäkka. Následne ich precedíme a prepláchneme studenou vodou. V miske vedľa zmiešame grécky jogurt, horčicu, koreniny a soľ. Pridáme cestoviny a tuniaka Vier Diamanten, očistené a nakrájané vajíčka a nadrobno nakrájané stopky zeleru alebo póru. Na záver šalát dobre zamiešame a posypeme parmezánom. A môžete podávať rýchle a jednoduché cestoviny s tuniakom. Pri výbere typu cestovín sa medze nekladú, kľudne môžete pripraviť aj špagety s tuniakom pomocou tohto receptu na studený tuniakovo-cestovinový šalát.

 

Vier Diamanten tuniakVier Diamanten Premium tuniak

 

Zapečené cestoviny s tuniakom

Zapečené cestoviny s tuniakom

Na prípravu zapečených cestovín s tuniakom pre 6 ľudí budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 balenia tuniaka Vier Diamanten
  • 2 plechovky lúpaných paradajok
  • 500 g obľúbených cestovín
  • 150 g mozzarelly na strúhanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • za hrsť čerstvej bazalky
  • 2-3 cherry paradajky na ozdobu

 

Postup: 

Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Na oleji orestujte cibuľu a potom pridajte plátky cesnaku. Neskôr pridajte lúpané paradajky a trochu nasekaných byliniek a nechajte pozvoľna variť cca. 10-15 minút. Medzitým si môžete uvarte cestoviny. Do omáčky potom pridajte 3 balenia tuniaka, dobre premiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku zmiešajte s cestovinami a polovicu dajte do zapekacej misky. Posypte polovicou syra a pridajte zvyšné cestoviny. Tie ešte posypte syrom, pridajte na mesiačiky nakrájané cherry paradajky a dajte piecť do vyhriatej rúry na 185 stupňov na cca 20 minút. Cestoviny potom ešte dozdobte čerstvými bylinkami a môžete ihneď podávať. Najlepšie sú totiž ešte horúce.

 

Prezraďte nám aký je váš obľúbený recept na cestoviny s tuniakom?

Podeľte sa s nami, ako sa vám podarili tuniakové cestoviny podľa našich receptov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia