Rýchle recepty na cestoviny s tuniakom
Hľadáte nápad na rýchly ľahký obed či večeru. Máte v domácich zásobách konzervu tuniaka alebo ste si prišli po inšpiráciu na chutný obed či večeru. Máme pre vás niekoľko tipov ako čarovať v kuchyni s konzervou tuniaka a cestovinami. Ukážeme Vám 2 rýchle recepty: tuniakovo cestovinový šalát na studeno a zapečené tuniakove cestoviny. Poďme teda spoločne niečo chutné ukuchtiť.
Fit tuniakovo – cestovinový šalát na studeno
Na prípravu chutného zdravého tuniakovo – cestovinového šalátu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g celozrnných cestovín
- 250 g tuniaka Vier Diamanten
- 250 g gréckeho bieleho jogurtu
- 3 vajcia uvarené na tvrdo
- 2 stopky stonkového zeleru alebo 1/2 póru
- 1 čajovú lyžičku horčice
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajovú lyžičku cesnakového korenia
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- parmezán
Postup:
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode. Pridáme trochu soli. Varíme do mäkka. Následne ich precedíme a prepláchneme studenou vodou. V miske vedľa zmiešame grécky jogurt, horčicu, koreniny a soľ. Pridáme cestoviny a tuniaka Vier Diamanten, očistené a nakrájané vajíčka a nadrobno nakrájané stopky zeleru alebo póru. Na záver šalát dobre zamiešame a posypeme parmezánom. A môžete podávať rýchle a jednoduché cestoviny s tuniakom. Pri výbere typu cestovín sa medze nekladú, kľudne môžete pripraviť aj špagety s tuniakom pomocou tohto receptu na studený tuniakovo-cestovinový šalát.
Zapečené cestoviny s tuniakom
Na prípravu zapečených cestovín s tuniakom pre 6 ľudí budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 balenia tuniaka Vier Diamanten
- 2 plechovky lúpaných paradajok
- 500 g obľúbených cestovín
- 150 g mozzarelly na strúhanie
- soľ
- čierne korenie
- za hrsť čerstvej bazalky
- 2-3 cherry paradajky na ozdobu
Postup:
Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Na oleji orestujte cibuľu a potom pridajte plátky cesnaku. Neskôr pridajte lúpané paradajky a trochu nasekaných byliniek a nechajte pozvoľna variť cca. 10-15 minút. Medzitým si môžete uvarte cestoviny. Do omáčky potom pridajte 3 balenia tuniaka, dobre premiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku zmiešajte s cestovinami a polovicu dajte do zapekacej misky. Posypte polovicou syra a pridajte zvyšné cestoviny. Tie ešte posypte syrom, pridajte na mesiačiky nakrájané cherry paradajky a dajte piecť do vyhriatej rúry na 185 stupňov na cca 20 minút. Cestoviny potom ešte dozdobte čerstvými bylinkami a môžete ihneď podávať. Najlepšie sú totiž ešte horúce.
Prezraďte nám aký je váš obľúbený recept na cestoviny s tuniakom?
Podeľte sa s nami, ako sa vám podarili tuniakové cestoviny podľa našich receptov.